Amerikanska pannkakor
Amerikanska pannkakor är bäst när de serveras fluffiga och varma, ofta staplade i höga travar. Traditionellt äter man dem med en generös skvätt lönnsirap som rinner ner över pannkakorna, vilket ger en söt och härlig smak.
Ingredienser
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 msk strösocker
- 1 krm salt
- 2 ½ dl mjölk
- 2 msk smält smör
- 1 ägg
- Smör till stekning
Gör så här
OBS: Smeten ska vara tjock och trög för att pannkakorna ska bli som fluffigast. Om smeten känns för rinnig, tillsätt lite extra mjöl.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa tills smeten är helt slät.
Pensla en plättlagg eller stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
Grädda pannkakorna i ca 1 1/2 minut, tills små bubblor börjar synas på ytan. Vänd och grädda ytterligare 1 1/2 minut tills de är gyllene.
Till servering: Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med lönnsirap och blåbär.