Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor är bäst när de serveras fluffiga och varma, ofta staplade i höga travar. Traditionellt äter man dem med en generös skvätt lönnsirap som rinner ner över pannkakorna, vilket ger en söt och härlig smak.

8 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • Smör till stekning

Gör så här

OBS: Smeten ska vara tjock och trög för att pannkakorna ska bli som fluffigast. Om smeten känns för rinnig, tillsätt lite extra mjöl.

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

  2. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa tills smeten är helt slät.

  3. Pensla en plättlagg eller stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.

  4. Grädda pannkakorna i ca 1 1/2 minut, tills små bubblor börjar synas på ytan. Vänd och grädda ytterligare 1 1/2 minut tills de är gyllene.

  5. Till servering: Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med lönnsirap och blåbär.